foto 3.jpg

Contextuele coaching

Je krijgt geen grip op een bepaalde leerling in je klas. Gesprekken met ouders vind je soms lastig, het maakt je onzeker. Je werkt hard in je team en je klas. Toch heb je het gevoel dat je steeds tekort schiet en dat het nog beter zou kunnen. Je voelt je hierdoor soms onzeker, moe, uit balans. Herken je hier iets van? Dan is contextuele coaching een aanrader!

Contextuele coaching

Je krijgt geen grip op een bepaalde leerling in je klas. Gesprekken met ouders vind je soms lastig, het maakt je onzeker. Je werkt hard in je team en je klas. Toch heb je het gevoel dat je steeds tekort schiet en dat het nog beter zou kunnen. Je voelt je hierdoor soms onzeker, moe, uit balans. Herken je hier iets van? Dan is contextuele coaching een aanrader!

In vrijheid je werk als leerkracht kunnen doen, in verbondenheid met jezelf en de ander!

CIMG1337

Aanbod

Contextuele coaching geeft je inzicht in de manier waarop jij in je gezin van herkomst hebt leren geven en ontvangen en hoe dit doorwerkt in je huidige relaties. Je leert in de gesprekken met je coach veel over wie jij zelf bent, in verbondenheid met anderen. Je gaat nadenken over vragen zoals: Hoe heb ik gegeven in mijn gezin van herkomst? Aan wie was ik loyaal en waarom? Wie kon ik vertrouwen? Heb ik leren geven en ontvangen of leerde ik me aan te passen? We kijken hoe dit doorwerkt in jouw rol als leerkracht of intern begeleider in het contact met leerlingen, ouders en collega's. Door de inzichten die je in het traject krijgt, zul je met meer vrijheid in het leven komen te staan, verbonden met jezelf en met belangrijke anderen. Dat heeft vanzelfsprekend een positieve uitwerking op jouw functioneren als professional, maar ook in relaties in je privéleven. Het contextuele gedachtegoed werkt door alle relaties heen. Je zult versteld staan van het effect van deze coaching!

Investering Traject contextuele coaching: vanaf € 1.100,- incl. BTW. Wij werken op offertebasis. Tarief € 110,00 per uur. Altijd maatwerk.

CIMG1333

Werkwijze

  • Voor uw aanvraag neemt u contact op met de contextuele coach van Rehoboth Dienstverlening.
  • De coach maakt afspraken met de school en vraagt eventueel nadere informatie. Er wordt een offerte uitgebracht.
  • Het traject start met een kennismaking, waarin de coach met de leerkracht de hulpvraag concretiseert en doelen formuleert.
  • In onderling overleg worden minimaal 5 gesprekken gevoerd.
  • De coach maakt organisatorische afspraken over het traject met de coachee.
  • De gesprekken zullen hoofdzakelijk op locatie plaatsvinden. 
Foto Corien Voogd.JPG

Leren accepteren dat je niet perfect hoeft te zijn!

Corien Voogd, leerkracht/teamleider pijl-naar-links.png

Een aantal jaren geleden had ik een jongetje in de groep, die met zorg van de peuterspeelzaal bij ons op school kwam. Hij vond het lastig om met regels om te gaan. Daarnaast maakt hij tussendoor regelmatig geluidjes en had hij veel sturing nodig. Dit vond ik als juf best lastig. Je wilt het zo graag goed doen. Het maakt mij gespannen en onzeker. Als leerkracht kijk je bij zorgleerlingen ook naar jezelf en dat is goed. Het kan zijn dat door jouw manier van reageren het kind ook anders reageert. Heel mooi als de contextuele coach je daarbij helpt. Dan krijg je weer zelfvertrouwen én het versterkt de band met je zorgleerling. Het heeft mij enorm geholpen! Dat zal ik hiernaast uitleggen.

pijl-naar-rechts.png

Als leerkracht kun je denken dat je het altijd goed moet doen. De vraag is waarom je dat denkt: waar komt die gedachte vandaan? Daarvoor moet je terug naar je kinderjaren. Wij mogen leren accepteren dat we niet perfect hoeven én kunnen zijn. Als je dat ervaart en voor jezelf accepteert, levert het je ruimte op en kun je meer relaxed omgaan met het probleem. Dit komt de omgang van jezelf met de leerling alleen maar ten goede!

Ik wil de contextuele coaching van Rehoboth Dienstverlening van harte aanbevelen!

Op onze diensten zijn het Privacyreglement, de Algemene voorwaarden en Levering- en betalingsvoorwaarden van toepassing.


IMG_9749.JPG

Dienstverlener

Contextueel coach

► mail mw. A.J.(Bertine) Boogaard MA

Benieuwd naar de expertise van ons team?