IMG_4830.JPG

Teamtraining PCM

Hoe maak je écht contact met je leerlingen, hun ouders en collega's? Hoe creëer je een leef- en leerklimaat waarin je gebruik maakt van ieders kwaliteiten? Hoe reageer je passend op gedrag van leerlingen? Je leert het op teamtraining bij jou op school. 

Teamtraining PCM

Hoe maak je écht contact met je leerlingen, hun ouders en collega's? Hoe creëer je een leef- en leerklimaat waarin je gebruik maakt van ieders kwaliteiten? Hoe reageer je passend op gedrag van leerlingen? Je leert het op teamtraining bij jou op school. 

Versterk het team en jouw onderwijs   |   Investeer, en bereik iedere leerling

07 Teamtraining

Aanbod

De teamtraining is een InCompany basistraining PCM. We stemmen het programma af op specifieke behoeften in relatie tot de schoolontwikkeling. Oefeningen staan in directe relatie tot de schoolpraktijk. We gaan van inzicht in jezelf naar verbetering van de communicatie als team en in de klas. Aan het traject kunnen klassenbezoeken gekoppeld worden. De mogelijkheid bestaat om na afloop Ambassadeurs in de school aan te stellen. Zij bezoeken regionale Ambassadeursbijeenkomsten waarmee de school aan de slag kan met het programma InZicht.. Ook kan een doorstart gemaakt worden met Personal Coaching, Duo Coaching, Coaching bij kindercoaching of de Verdiepingstraining.  

Investering

Indicatie bij 10 deelnemers, 6 dagdelen: € 6.500,- incl. persoonlijke profielen en materialen. Wij werken op offertebasis. Tarief € 110,- per uur.

Foto Gerdina van Horssen.jpg

Pietje in actie door adaptieve communicatie

Gerdina van Horssen - leerkracht pijl-naar-links.png

PCM roept bij mij twee woorden op: begrip en verbinding. Voor mezelf en de ander. Ik herinner me nog leerling Pietje. Met mijn enthousiaste harmoniserenergie bombardeerde ik hem met allerlei vragen na de instructie. Pietje met zijn dromerenergie kroop in zijn schulp en kwam niet tot werken. Ik schoot daardoor in mijn distress. Tijdens een bespreking met de trainer ontstond er meer begrip en verbinding. Na mijn instructie zei ik nu tegen Pietje: "Kijk naar het stappenplan op het bord. Begin met rijtje 1. Na 2 minuten ben je welkom bij mijn bureau". En leerling Pietje kwam in actie door het directieve kanaal, mijn rustige stem en neutrale mimiek. Ik zie ook dat het voor Pietje werkt als hij af en toe een alleen-momentje heeft om op te laden. Wat is PCM praktisch!

Foto Erik Ebbers.jpg

Minder botsing door begrip en afstemming

Erik Ebbers - leerkracht pijl-naar-rechts.png

Het afstemmen op de ander is cruciaal in de communciatie met kinderen. Ik denk aan het kind met veel promotor-energie. De training bood mij inzicht in het aansluiten bij zijn pscyhologische behoeften van meer uitdaging. De roep om aandacht wordt beter begrepen. Nu heb ik  minder botsing. Door te kijken naar het ontstaan van gedrag, is het voor mij als leerkracht makkelijke om begrip te tonen en aan te sluiten.

Foto Erik Ebbers.jpg

Minder botsing door begrip en afstemming

IMG_4803.JPG

Werkwijze

  • Na contact met de PCM coach & trainer van Rehoboth Dienstverlening maken we een afspraak. We stemmen wensen en mogelijkheden af.
  • Er wordt een offerte uitgebracht en na ondertekening gaan de teamleden aan de slag met de online vragenlijst. Zij ontvangen hun profiel op de eerste trainingsdag.
  • De training wordt op locatie gegeven. Bij een groter team wordt in overleg een beroep gedaan op andere (reformatorische) PCM trainers. We geven de training dan bijvoorbeeld per bouw. 
  • De training wordt gegeven in 3 dagen of 6 dagdelen. 
  • School organiseert zelf trainingsruimte(s) en catering. 
  • Lees de informatiebrochures voor meer inhoudelijke informatie.
  • Certificaat 'Basistraining PCM' onder voorwaarden.

Op onze diensten zijn het Privacyreglement, de Algemene voorwaarden en Levering- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

                                                                                                                                    


IMG_0229

Dienstverlener

Specialist communicatie

►mail   dhr. P.W.J. (Peter) van Vuuren

Certified Coach & Trainer Process Communication Model®

Benieuwd naar de expertise van ons team?