blog-684748.jpg

Blogs

De specialisten van Rehoboth Dienstverlening schrijven met regelmaat inspirerende blogs vanuit de praktijk van hun werk.

Blogs

De specialisten van Rehoboth Dienstverlening schrijven met regelmaat inspirerende blogs vanuit de praktijk van hun werk.

Hoe zal ik je aanhalen?

16/06/2023

Er bleef een woord haken in mijn brein...: "aanhalingstekens". 


Dat begon op een ouderavond in het afgelopen schooljaar. "Hoe zal ik je aanhalen?", vroeg de directeur. Hij bedoelde natuurlijk "aankondigen" in zijn inleidende praatje. Dat maakte mij dus niets uit. Ik kom op zijn school om ouders aan te halen, te motiveren, te binden. Voor hun kind. Voor deze klas. Het woord aanhalen boeide me wel en ik bedacht ter plekke: dat wordt 'm... in plaats van een saai verhaal ga ik vanavond aanhalen... Vol interactie; los van mijn powerloze powerpoint.

Ik hou er van om zo écht in contact te zijn met mijn publiek. Een voortdurend spel van gezellig & veilig, waardevol & oprecht, inhoudelijk & interessant, uitdagend & actief, kalm & verbeeldend, spontaan & vol humor. Een avondje de lift nemen, noemen we dat. Want het HOE doet er meer toe dan het WAT. Daar wil ik voor gaan! Dan heb je WAT te vertellen als je ze écht aanhaalt, zelf écht in contact gaat. 

We hebben 6 aanhalingstekens voor je. Percepties noemen we die. Of: brillen waardoor je naar de wereld kijkt. En elke pappa of mamma had blijkbaar zijn of haar eigen voorkeursbril. Want ik kreeg aanhalingstekens terug: een lach, een traan, een grap, een vraag, een opmerking...

Deze 6. Ik haal je graag aan op gevoel, gedachten, meningen, reacties, acties en inacties. Directief, speels, verzorgend en vragend. 

Haak je aan bij de aanhalingstekens? Je schrijft ze als leestekens waaruit interactie blijkt.

Wij komen graag naar jouw school om te ervaren hoe dit werkt. Voor écht contact en verbinding met ouders, collega's en leerlingen. Ons motto bij PCM training en coaching is: "Werk samen met je ZELF en verbind je met de ANDER". Want als je jezelf beter begrijpt ga je beter aansluiten bij de ander. Voor meer energie en plezier in je werk: nu en in het volgende schooljaar. 

 

Barneveld, 16 juni 2023

Peter van Vuuren, certified trainer en coach Process Commnication Model®


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *